Záříjové novinky

Důležité termíny:

5.10.2019 dožínky

27.10.2019 zahrada zavírá

Co potřebujete vědět:

Milí pěstitelé,
letošní sezona byla velmi náročná, přesto se nám ji povedlo zvládnout. Opět jsme objevili své rezervy, ale také netušené množství energie, kterou péče o zahradu vyžaduje. Přijďte s námi oslavit konec sezony. V sobotu 5.10. budou na Prazelenině Dožínky!

Co to znamená?

Tým Prazeleniny pro vás jako každý rok připraví pořádný guláš a vegetariánské dýňové kari. Zbytek už je jen na vás. Doporučujeme vždy přinést něco, co vám osobně chutná a o co se chcete podělit s ostatními.
Někdo připravuje svou oblíbenou pomazánku, peče domácí chleba, jiný naloží hermelíny nebo utopence, velikému ohlasu se těší i všemožné buchty, štrůdly nebo slané quiche. Nakrájené ovoce nebo zelenina, naložené maso nebo zelenina na gril, domácí sirupy nebo marmelády, to vše tu najde nadšené ochutnávače.
S přípravou začínáme už od 11 hod, většina z vás dorazí po 13. hodině. Máte-li doma nějaké ubrusy nebo květiny na výzdobu stolu, určitě je uvítáme.
Pokud si chcete někdo připravit nějaký doprovodný program pro děti, třeba vyřezávání dýní nebo cokoliv jiného, rádi vaši nabídku zveřejníme nebo vám pomůžeme s organizací.
Určitě bude hořet oheň v ohništi i barelu poblíž maringotky, přesto však doporučujeme vybavit se teplým oblečením a dětem vzít pro jistotu i nějaké navíc.
V souvislosti s dětmi vás také prosíme o zvýšený rodičovský dohled. Na zahradě je spousta předmětů lákajících ke hře, ne všechno je ale pro vaše děti bezpečné a také hrozí poškození věcí samotných. Lezení na stromy bylo a je dovoleno, pohyb po lodích na stojanu nebo pod nimi je přísně zakázán. Touhu po pobývání v domečku mohou děti uspokojit pod přístřeškem z palet, který si samy vytvořily nedaleko kompostu.

Kdo byste měl nějaký nápad, jak třeba vyzdobit zahradu, nebo nám chtěl pomoci s úklidem, ozvěte se.

A nezapomeňte!
Říjen je na Prazelenině dobou na zkultivování svých záhonků a jejich přípravou na zimu. Kompost je k dispozici.

Těšíme se na vás 5.10. od 13 hod.

Vaše Prazelenina